Heel wat ouders hebben vragen na de nieuwe maatregelen van 29 juli.
High Five volgt de richtlijnen die gelden voor de jeugdsector nauwgezet op.
De Ambrassade (jeugdwerk Vlaanderen) vat het mooi samen:

"Vanaf woensdag 29 juli werd de sociale bubbel weer kleiner. Per gezin mag je de komende maand contact hebben met 5 andere personen (kinderen jonger dan 12 jaar tellen niet mee bij die 5 personen). Dat besliste de veiligheidsraad maandag 27 juli om de nieuwe Corona-golf zo snel mogelijk in te dijken. Maar voor zomerkampen, activiteiten, speelpleinen, jeugdwerkvakanties, enz. ( heel het jeugdwerk) geldt de sociale bubbel van 5 NIET.

Premier Wilmès en onze minister van Jeugd Benjamin Dalle hebben beide duidelijk gecommuniceerd dat ondanks de nieuwe maatregelen die genomen werden op 27/7, de jeugdwerkregels niet gewijzigd worden. Alle werkingen, activiteiten en kampen kunnen blijven doorgaan zoals gecommuniceerd.

We kregen na de veiligheidsraad meteen veel vragen binnen over de haalbaarheid/veiligheid van de kampen en activiteiten nu het corona-virus terug aan een opmars bezig is. De regering besliste inderdaad om een aantal vrijheden terug in te perken.

Zowel de virologen, als de politici hebben zich gebogen over hoe ze een tweede golf kunnen tegengaan, het aanpassen van de jeugdwerkregels was hier niet voor nodig. Net omdat we alle regels strikt opvolgen en besmettingen nauw opgevolgd worden. We kunnen er dus vanuit gaan dat als de jeugdwerkregels en zomerplannen goed opgevolgd worden bij het organiseren van een activiteit, speelplein of kamp, we het corona-virus weinig kans geven om zich te verspreiden.

Natuurlijk verplichten we niemand om aan een kamp deel te nemen. Weet wel dat als de jeugdwerkregels gevolgd worden het nog altijd veilig is om een vakantie, speelplein of activiteit te organiseren. Dat was aan het begin van de zomer zo, en is nu ook nog het geval!

Merci aan alle jongeren, jeugdwerkers, ouders en opvoedingsverantwoordelijken, artsen en lokale besturen om samen veilige en vrije tijd mogelijk te blijven maken deze zomer. #jeugdwerkwerkt."

Bekijk alle nieuws