Fiscale voordelen en tegemoetkomingen

Laatste aanpassing: 16 mei 2022

 

High Five wil het voor haar leden eenvoudig maken om te genieten van belastingvoordelen en tegemoetkomingen van sommige mutualiteiten. Daarom stelt High Five een aantal vooringevulde documenten digitaal ter beschikking aan haar leden om de administratieve afhandeling te verlichten.

 

Fiscaal attest

Bij High Five kan je de fiscale attesten waar je recht op hebt downloaden vanaf enkele maanden voor de belastingsaangifte wordt ingediend.

Waar vind ik mijn fiscale attesten?

De fiscale attesten worden per jaar rond maart/april van het daarop volgende jaar aangemaakt wanneer de administratieve afhandeling voor dat jaar volledig is afgerond. Zo werden bijvoorbeeld, de attesten voor 2021 begin april 2022 uitgereikt.

Wanneer de attesten beschikbaar zijn (we sturen je een mailtje ter herinnering), vind je ze na klikken op het kamp onder Mijn Inschrijvingen

Wie heeft recht?

De wet bepaalt dat enkel kinderen die op het moment van het kamp de leeftijd van 14 jaar nog niet bereikt hebben, een fiscaal attest krijgen. 
Stel, uw kind wordt 14 op de woensdag tijdens het kamp. In dat geval krijgt hij/zij fiscale attesten voor maandag en dinsdag.

Voor meer info kan je terecht op de website van de Federale Overheidsdienst Financiƫn.

 

Attest voor de mutualiteit

Sommige mutualiteiten hebben tegemoetkomingen voor deelname aan jeugdactiviteiten.

Waar vind ik mijn attesten?

High Five stelt voor een groeiend aantal mutualiteiten vooringevulde documenten digitaal beschikbaar. Als je bij een ondersteunde mutualiteit aangesloten bent, kan je die instellen voor jouw deelnemers onder Mijn Deelnemers.

Als voor je deelnemers een ondersteunde mutualiteit is ingesteld, zijn de attesten voor een kamp beschikbaar vanaf maandag minstens zeven dagen na afloop van dat kamp.
Bijvoorbeeld, de attesten voor een kamp dat afloopt op vrijdag 11 augustus zijn beschikbaar vanaf maandag 21 augustus.

Wanneer de attesten beschikbaar zijn, vind je ze na klikken op het kamp onder Mijn Inschrijvingen.

Wie heeft recht?

De voorwaarden en tegemoetkoming van de ondersteunde mutualiteiten zijn verschillend. Neem contact op met de betreffende mutualiteit voor meer informatie.

Mijn mutualiteit is niet ondersteund

Bezorg ons een blanco formulier en we sturen het je ingevuld terug.

 

Attest van deelname

High Five voorziet voor elke deelname ook een attest van deelname waarop alle belangrijke informatie te vinden is.

Dit attest wordt samen met de attesten voor de mutualiteit beschikbaar gesteld vanaf maandag minstens 7 dagen na einde van het kamp.