Over High-Five

Laatste aanpassing:

Vzw High Five organiseert vakantiekampen voor kinderen.

 

Wat is een vakantiekamp?

In de jaren ’70-’80 zijn de eerste sportkampen ontstaan. Deze werden vooral door de gemeenten georganiseerd.

Door de jaren heen zijn de kampen mee geëvolueerd. De benaming ‘sportkamp’ is gebleven maar de inhoud is veranderd.

En daar speelt vzw High Five nu net op in! Sport, beweging en gezondheid blijven belangrijk voor kinderen.
Toch hoeft een ‘sportkamp’ niet enkel sport te zijn. Om die reden organiseert High Five ook kampen zoals knutselkampen, muziekkampen, ezeltjeskampen, striptekenkampen, watergewenning, Girlz Only!, fotografiekampen, circuskampen, kleuterkampen, e.a.

De vakantiekampen gaan door tijdens elke vakantieperiode en duren meestal 5 dagen van 9u tot 16u, of een halve dag.

Veel kampen voorzien ook voor- en na-opvang. Voor ouders is het immers niet evident om hun kinderen om 9u naar een kamp te brengen in combinatie met hun job. Daarom vangen onze monitoren de kids op voor en na enkele kampen.

 

Wat volgt er?         

De activiteiten van High Five breiden uit.

Niet alleen in regio Aarschot worden kampen georganiseerd. Er gaan intussen ook vakantiekampen door in onze buurtgemeenten. Zo zijn er ponykampen in Lubbeek, filmkampen in Diest, golfkampen in St-Joris-Winge, Beestig Engelskampen in Ramsel,…
Tijdens de vakantieperiodes van 2017 gaan er kampen door in samenwerking met de gemeenten Bekkevoort, Kortenaken, Begijnendijk, Herselt, Tielt-Winge en Halen!
Ook in Herenthout en Hulshout kunnen kinderen intussen vakantiekampen beleven met High Five!

 

Visie

Door de toenemende werkdruk, de economisch minder interessante tijden en de stijgende vraag naar kwalitatieve opvang voor kinderen is samenwerken een noodzaak! High Five ondersteunt intergemeentelijke activiteiten. Bart Den Hondt, oprichter van High Five stelt dat er over de gemeentegrenzen heen moeten durven gekeken worden. Vandaag organiseert elke gemeente zijn eigen kamp of sportweek. Dikwijls zijn er binnen een gemeente verschillende diensten die verschrikkelijk veel tijd besteden aan de uitwerking van zo’n activiteit. Uiteindelijk werken ze allen naar eenzelfde doel: kwaliteitsvolle activiteiten aanbieden voor jongeren. We kunnen enorm veel tijd, energie en centen besparen als er wordt samengewerkt. Dat is precies waar High Five zijn rol kan spelen. High Five biedt als het ware een platform aan waar jongeren terecht kunnen in hun zoektocht naar een interessant vakantiekamp in de buurt.

Bart: ‘Ik wil graag de kloof tussen sport, cultuur, milieu, natuur, educatie, creativiteit, etc… zo klein mogelijk maken voor kinderen’ & jongeren. Een vakantiekamp leent zich er perfect toe om al deze thema’s in te verweven. Door deel te nemen aan een vakantiekamp krijgen kinderen de kriebel te pakken om aan te sluiten aan een sportclub, in te schrijven voor een workshop van een jeugddienst of mee te doen met activiteiten van Grabbelpas of speelpleinwerking. Het één sluit het ander niet uit, integendeel zelfs!