Kunnen we straks op kamp bij High Five? Ja! De zomer van 2020 wordt een sterke jeugdwerkzomer met honderden vrijwilligers, met meer dan 3000 kinderen en jongeren. Een zomer van spelen met limieten, activiteiten doen in kleinere bubbels, maar vooral van grenzeloos plezier!

 

Spelen is een recht voor kinderen en jongeren. Ook High Five maakt deze zomer dat recht waar. Zoals steeds vanuit onze identiteit: kinderen en jongeren centraal, groepsgericht, participatief, speels, creatief, avontuurlijk, actief en zoveel meer. Daar steekt geen enkel virus een stokje voor.  

 

Jeugdorganisaties zullen één duidelijke basishandleiding krijgen waarin 10 parameters staan. Die zijn afgetoest met de experten en zijn gebaseerd op cijfers die de voorbije weken zijn bijgehouden. Toch zullen de kampen niet vrijblijvend zijn. Zo worden kinderen die tot een risicogroep behoren uitgesloten om deel te nemen aan kampen, net als kinderen die recent ziek zijn geweest. Het spreekt voor zich dat we jullie op de hoogte houden van de regels waar we ons moeten aan houden.

 

Dit goede nieuws wilden we alvast met jullie delen!!!  

Bekijk alle nieuws